Warta Perusahaan

Cara nyetel konsentrasi intan saka rodha mecah berlian

2020-03-24
Kepiye cara penyesuaian konsentrasi berlian rodha berlian? Abrasive berlian dituduhake nganggo pengisi, sing bisa dadi uyah, bal kaca, utawa partikel magnet. Roda grinding berlian digawe saka abrasive berlian, sing diikat karo bubuk logam, bubuk resin, logam keramik lan elektroplasi. Alat mecah ikatan bunder kanthi liwat bolongan ing tengah diarani rodha mecah berlian (roda grinding paduan). Sawise ikatan, 20% partikel pengisi diikat karo ikatan logam, lan pengisi kasebut dicopot nganggo metode ing ngisor iki: metode kelarutan (roda grinding berlian), metode sublimasi utawa metode medan magnet (definisi: medan transfer efek magnetik ing antarane obyek ). Ing metode iki, ukuran partikel pengisi kira-kira padha karo intine abrasive. Jumlah pangisi kudu bisa nggawe berlian ing permukaan kerja alat abrasif nganti tekan konsentrasi sing ditemtokake. Kerugian metode kasebut yaiku ngilangi pengisi rumit lan mbutuhake set metode khusus.

Kepiye cara nyetel kanggo konsentrasi berlian rodha mecah berlian? Cara liya sing gampang kanggo mbusak pangisi yaiku nggunakake partikel bola kanthi permukaan sing alus. Kaping pisanan, kekandelan ikatan logam sing disimpen yaiku 20% saka dhuwure partikel abrasive berlian (pasir), banjur sikat pengisi nganggo sikat, lan banjur simpen ikatan logam kanthi kekandelan sing ditemtokake sawise kali kasebut. Kekerasan rodha mecah berlian nemtokake karakteristik utama rodha mecah berlian. Bisa nggiling bahan keras kayata paduan keras, kaca lan keramik kanthi irit, lan alat mecah nduweni umur layanan sing dawa. Roda grinding berlian digawe saka abrasive berlian, sing diikat karo bubuk logam, bubuk resin, logam keramik lan elektroplasi. Alat mecah ikatan bunder kanthi liwat bolongan ing tengah diarani rodha mecah berlian (roda grinding paduan). Cara iki nggunakake efek ikatan logam duwe katrampilan beda kanggo ngontrol partikel kanthi kekasaran lan bentuk permukaan sing beda. Kerugiane yaiku ukuran partikel pengisi padha karo intan abrasive, mula bisa uga ana ing bidang sing padha sawise ikatan. Nalika nggunakake metode mekanik kanggo nyopot pengisi, bisa uga disikat sawetara inten abrasive, utamane sing duwe partikel sing padha karo volume sing padha lan permukaan sing alus.